sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Parsakaali-kalkkunapiirakka


Parsakaali-kalkkunapiirakka maistuu ja näyttää hyvältä. Se sopii iltapalaksi pikku nälkään.

Pohja:
150 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl Emmental-juustoraastetta
0,5 dl kylmää vettä

Täyte:
noin 100 g parsakaalia

1 dl Emmental-juustoraastetta
2 munaa
2,5 dl ruokakermaa
1 keltainen paprika paloiteltuna
2 valkosipulinkynttä murskattuna
200 g kalkkunaleikettä kuutioina
suolaa ja mustapippuria myllystä

Nypi voi ja jauhot. Lisää joukkoon juusto ja vesi. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Keitä sillä välin parsakaalia muutama minuutti. Sekoita kulhossa muut täytteen ainekset sekaisin. Lisää täyte puoliksi paistuneen piirakkapohjan päälle ja lisää parsakaalin kukinnot viimeiseksi. Paista piirakkaa vielä 15 minuuttia. Sitten piirakka on valmis tarjolle. Se maistuu sekä lämpimänä että kylmänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti