sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Herkullinen pääsiäiskakku


Pääsiäisherkutteluun kuuluu tietysti pääsiäiskakku. Aloin väsäämään kakkua heti myöhäisen aamiaisen jälkeen. Ohjeen löysin viimeisimmästä Mat&Vin -lehdestä.

Pääsiäiskakun pohja

200g kuorittuja ja rouhittua mantelia
2 dl sokeria
3 munaa
3 rkl kaakaojauhetta

Sekoita ainekset keskenään, kaada voideltuun ja leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Jätä pohja vuokaan ja anna jäähtyä.

Täyte

2 mangoa kuutoituna

4 dl vispikermaa vaahdotettuna
200g taloussuklaata sulatettuna
2 keltuaista
2 rkl tomusokeria


Lisää mangokuutiot jäähtyneen pohjan päälle. Sulata suklaa vesihauteessa ja anna hitusen jäähtyä. Lisää joukkoon tomusokeri ja keltuaiset sekä pieni määrä kermavaahtoa. Sekoita hyvin. Kaada suklaaseos sitten lopun kermavaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada suklaavaahto mangokuutioiden päälle ja laita vuoka pakastimeen vähintään pariksi tunniksi. Irrota seuraavaksi vuoka ja leivinpaperi. Aseta kakku tarjoiluastiaan ja koristele. Raastoin pinnalle tummaasuklaarouhetta, jossa oli mukana kaakaonibsejä. Ja loppusilauksena ripottelin kakun päälle vielä nonparelleja. Ja sitten herkuttelemaan : )!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti