sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Munia, munia ja munia


Pääsiäisenä pitää olla tietysti roppakaupalla munia. Vinkit näihin löytyivät Mat&Vin-lehdestä. Hitusen sovelsin ohjeita. Tein kananmunista pieniä, herkullisia suupaloja. Ensin keitin munia kymmenisen minuuttia. Sitten kuorin ja halkaisin ne. Tein pari erilaista täyteversiota. Toisessa oli kevytmajoneesia ja hunajalla maustettua Dijon-sinappia sekä suolaa ja pippuria. Päälle laitoin tumman rypälepuolikkaan ja ripottelin paistettuja pekonipalasia sekä ruohosipulia.

Toisessa versiossa on nokare ranskankermaa, punasipulisilppua, muikunmätiä sekä ruohosipulisilppua. Päälle ripottelin kevyesti suolaa ja mustapippuria.

Vesaihauteessa kypsennetyt munat


Lisäksi tein uunissa, vesihauteessa kypsytettyjä munia.

1 muna per syöjä
1 rkl ranskankermaa per annos
suolaa ja valkopippuria

punasipulisilppua
muikunmätiä
ruohosipulia
ripaus mustapippuria ja suolaa

Eli laitoin uunin ensin 150 asteeseen ja sitten pistin uuniin uunivuoan, jossa oli keitettyä / lämmintä vettä. Uunivuokaan laitoin pienemmät vuoat, jossa munat kypsyivät. Eli rasvaa pikkuvuoat voilla. Riko jokaiseen yksi muna ja laita 1 rkl ranskankermaa jokaiseen. Ripaus valkopippuria ja suolaa pinnalle. Kypsennä munia uunissa, vesihauteessa kymmenisen minuuttia.


Lisää pinnalle punasipulisilppua, nokare mätiä, ruohosipulisilppua sekä mustapippuria ja suolaa. Sitten vaan herkuttelemaan. Ja arvata saattaa, että tämänkin herkun seuralaiseksi sopii hyvin kuohuva juoma : ).


Nam, nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti