tiistai 10. tammikuuta 2017

Avokadorisotto


Herkullinen avokadorisotto-ohje löytyi Pirkan resepteistä. Ruoka näytti jo lehden kannessa niin herkulliselta, että päätin saman tien kokeilla ohjetta. Ihan hitusen vaan tuunailin ohjetta 😊 ja ruoasta tuli todella hyvää!


Avokadorisotto - 4:lle

2 banaanisalottisipulia silputtuna
3 valkosipulinkynttä murskattuna
2 rkl rypsiöljyä
3 dl risottoriisiä
2 dl valkoviiniä esim. J.P. Chenet
7 dl kiehuvaa vettä
2 rkl kasvisfondia
2 avokadoa kuutioituna
sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
chilihiutaleita
1,5 dl parmesan-raastetta
basilikan lehtiä koristeeksi

Kuullota silputtu sipuli ja valkosipuli öljyssä esim. wokkipannussa tai isossa kattilassa. Lisää joukkoon riisi. Kun riisi on lasimaista, kaada joukkoon viini ja anna sen imeytyä. Sekoita kasvisfondi kiehuvaan veteen ja lisää sitä riisin joukkoon pieninä annoksina ja anna sen imeytyä. Anna riisin kiehua koko ajan hiljalleen. Lisää vettä vasta, kun edellinen annos on imeytynyt. Nesteen imeyttämiseen menee noin 25 minuuttia, jolloin riisi on kypsää - tyyliin al dente. Risotto saa olla löysää ja mehevää.

Kuori ja pilko avokadot tällä välin ja lorauta sitruunamehua niiden päälle, etteivät ne tummu heti.  Lisää ne sitten valmiin risoton pinnalle ja mausta. Lisää juustoraaste ja basilikan lehden lopuksi. Sitten vaan herkuttelemaan. Tumma ciabatta sopii hyvin risoton seuralaiseksi. Nam!😋  









Tätä ruokaa teen varmasti toistekin. Sen verran hyvät arviot se sai kotiruokakriitikoiltani. 💚

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti